Το Αμύγδαλο
Το Αμύγδαλο είναι ένας πολύτιμος ξηρός καρπός με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Τα Αμύγδαλα έχουν ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και α-τοκοφερόλης σε σχέση με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Ο Ηλιόσπορος
Ο Ηλιόσπορος είναι τρόφιμο με μεγάλη διατροφική αξία. Είναι πλούσια πηγή ακόρεστων λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης, φυτικών ινών, βιταμίνης Ε, βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β5, Β6), σεληνίου, χαλκού, ψευδαργύρου, φολικού οξέος, και σιδήρου. Έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη και βακτηριοκτόνο δράση.
Το Ρύζι
Το Ρύζι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο τρόφιμο. Το προφίλ αμινοξέων του πίτουρου Ρυζιού δείχνει ότι το ασπαρτικό και γλουταμινικό οξύ είναι τα αμινοξέα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή θειαμίνης (βιταμίνη Β1), ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) και νιασίνης (βιταμίνη Β3) αλλά και αντιοξειδωτικών. Το πίτουρο Ρυζιού περιέχει μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών καθώς επίσης και ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φώσφορο.
Η Ινουλίνη
Η Ινουλίνη ανήκει στα πρεβιοτικά τα οποία λειτουργούν ως τροφή των προβιοτικών, τα οποία είναι βακτήρια φιλικά προς το οργανισμό και βοηθούν στην διατήρηση της καλής υγείας του εντέρου.. Μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν όλη η ποσότητα της ινουλίνης που έχει εισέλθει στον οργανισμό προσπερνά το στόμα, το στομάχι και το λεπτό έντερο και μεταβολίζεται στο παχύ έντερο από την μικροχλωρίδα του παχέος εντέρου. Λόγω της δυσκολίας της πέψης της ινουλίνης είναι κατάλληλη για κατανάλωση από διαβητικούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ινουλίνης δεν επηρεάζει την γλυκόζη ορού, δεν διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και δεν επηρεάζει την έκκριση γλυκαγόνης. Η Ινουλίνη δρα όπως οι φυτικές ίνες και παράλληλα διεγείρει την ανάπτυξη των bifidobacteria στο έντερο βελτιώνοντας έτσι την υγεία του εντέρου και αυξάνοντας τις κινήσεις του εντέρου.
Το Κακάο
Το Κακάο περιέχει πολυφαινόλες και συγκεκριμένα επικατεχίνη, προανθοκυανιδίνες και κατεχίνη. Περιέχει ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα φλαβονοειδή και από τα μήλα, τα κρεμμύδια και το κρασί τα οποία είναι γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε φαινόλες. Τα φλαβονοειδή συμβάλλουν στην μείωση του οξειδωτικού στρες, καταστέλλουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) και παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδη δράση.